Ünnepi jótanácsok fogyasztóknak

–           Online vásárlások esetén gyakori hiba, hogy a fogyasztók nem ellenőrzik, hogy kivel kötnek szerződést. Rengeteg olyan webáruház van, ahol a vállalkozás beazonosíthatósága (például a vállalkozás székhelye, e-mail címe, telefonszáma, cégneve stb.) nem egyértelmű, vagy nincsen feltüntetve. Ezen alapvető információk hiányában viszont lehetetlen az igényérvényesítés! Ha tehetjük, inkább Magyarországon, vagy az Európai Unió területén letelepedett vállalkozásoktól rendeljünk, megkönnyítve ezzel a saját dolgunkat.

–           Előfordul, hogy már csak a karácsonyi ajándék kipróbálásakor derül ki a kapott árucikk hibája, így például az nem működik, vagy be sem kapcsol. Esetleg nem sokkal később megy tönkre. Ilyenkor különleges jogok illetik meg a fogyasztót, aki kérheti például a termék kijavítását, kicserélését is. Ha viszont az ajándék hibája mindössze annyi, hogy „nem tetszik”, akkor a kereskedő nem kötelezhető a termék cseréjére vagy egyéb megoldásra. Az úgynevezett szavatossági-jótállási jogok (a kijavítás, kicserélés, árleszállítás, vételár visszatérítése) ugyanis csak hibás termékek esetén érvényesíthetőek. Amennyiben a termék valóban hibás, akkor kérhetjük, hogy azt javítsák ki, vagy cseréljék ki. Ha ezt nem vállalják, vagy nem tudják megtenni, akkor kérhetünk árleszállítást, visszakérhetjük a teljes vételárat is. Fontos tudni, hogy a vásárlást igazoló nyugtának a rendelkezésünkre kell állnia, mert csak ezzel tudjuk érvényesíteni szavatossági igényünket. A nyugtákat ezért mindig őrizzük meg! Ha kötelező jótállás alá eső terméről van szó (pl. 10 000 forint eladási árat meghaladó műszaki cikkek), akkor jótállási igényünket jótállási jeggyel tudunk érvényesíteni.

–           Mielőtt hihetetlen akciókat kínáló üzletekben vásárolunk, tájékozódjunk a vállalkozás által biztosított akció pontos feltételeiről, szabályairól, időtartamáról. Erre akár a helyszínen is érdemes lehet rákérdezni.

–           Nem hibás, de nem tetszik: A korábbi évek tapasztalatai alapján a vállalkozások sok esetben önként vállalják, hogy bizonyos határidőn belül az üzletben vásárolt ajándékokat kicserélik, vagy az árát levásárolhatja a fogyasztó. Hangsúlyozandó, hogy ez viszont nem kötelessége a vállalkozásnak és ennek feltételeit, határidejét, megoldását is a vállalkozás határozhatja meg!

 Bonyodalmaktól mentes ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Hozzászólok