A szív nem ismer határokat!

És a magányos vagy kalandvágyó embereken meggazdagodni szándékozó cégek sem, tehetjük hozzá. Az online társkeresők jellemzően kommunikációs platformként hivatkoznak magukra, hogy a tisztességes partnerkeresés látszatát megőrizzék, de valójában bármilyen kommunikációhoz a fizetős prémium tagság szükséges, ingyen csak regisztrálni lehet. Az első fizetéssel pedig sok helyen olyan tagságot vesz a nyakába az ember, amit később csak nagyon nehéz letenni. Bármennyire is nagy az azonnali barátkozási hevület, legyünk észnél, fizetés előtt olvassuk el az ÁSZF-t!

Tisztelt cím!

Az Auer witte Thiel nevű iroda folyamatosan leveleket küld nekem, egyaránt e-mailben és postai úton keresztül. Egy randiszolgáltató oldalnál kipróbáltam egy 3 napos próbaverziót, amit ki is fizettem. A dateblaster AG nevezetű egyik weboldalán történt ez, a próbaverzió alatt nem találtam csak kamu profilokat satöbbi, így fogtam és töröltem a felhasználói fiókomat. Viszont ezzel nem szűnt meg az előfizetés, pénzt a bankkártyámról nem tudnak levonni, ezért most folyamatosan zaklatnak, hogy fizessek be majdnem 60 eurót vagy bíróságra viszik a dolgot. Folyamatosan ezeket kapom, a fizetési határidő mindig tolódik érdekes módon. a dateblaster support e-mailjén soha nem kapok semmilyen választ, csak az auer witte cég kommunikál velem, akik állítják, hogy én nem jeleztem az általuk képviselt cégnek, hogy nem akarok élni semmilyen előfizetéses szolgáltatással, holott többször jeleztem nekik. Semmire nem válaszolnak. Addig nem is foglalkoztam vele, míg postai úton nem kaptam 2 levelet eddig.

Röviden ennyi a történetem. Sok oldalon utána olvasgattam, elég sok ember küzd ezzel a problémával, de sehol nem említették hogy bíróságig jutottak volna. A kérdésem pedig az lenne, hogy ez a cég vagy bármi is, jogilag tud-e tenni ellenem bármit is? Mennyire hiteles ez? Vagy nyugodtan figyelmen kívül hagyhatom? Mert nem igazán szeretnék egy pénznyelő szolgáltatásért 20 ezret kifizetni, amiért gyakorlatilag semmit sem kaptam. A választ előre is nagyon köszönöm.

A fent említett cégek adatai:

 

Dateblaster AG             | Zugerstrasse 6 | 6330 Cham |             Switzerland

eMail: support@datingcustomercare.com

Commercial             registration: Kanton Zug

Commercial             registration number: CHE-431.663.693 | VAT number: CHE-431.663.693             MWST

Auer Witte Thiel

 

            Ügyvédi Iroda

 

            Bayerstraße 27

 

            D-80335 München

 

            Mail: penzbeszedes@auerwittethiel.com

 

            Web: www.auerwittethiel.com

 

            Telefax: +49 (0)89/ 59 06 83 145

 

 

 

A Panaszakadémia tanácsa:

Kedves Panaszos!

 

Amennyiben a közöttetek létrejött szerződést a vállalkozás által üzemeltetett weboldalon található Általános Szerződési Feltételekben foglaltaknak megfelelően megszüntetted, úgy a vállalkozás követelése jogalap nélküli. Ekkor tehát nincs fizetési kötelezettséged, a vállalkozástól, illetőleg az annak jogi képviseletét ellátó vállalkozástól érkező felszólításokat figyelmen kívül hagyhatod.

Igen lényeges, hogy hazánkban végrehajtást elrendelni csak abban az esetben lehet, ha már van egy jogerőre emelkedett fizetési meghagyás, vagy egy jogerős bírósági ítélet, végrehajtást továbbá ezek alapján kizárólag végrehajtó foganatosíthat. Tehát, az a fizetési felszólítás, amit a vállalkozástól, illetőleg annak jogi képviselőjétől kapsz, nem eredményezheti a követelt összeg végrehajtás alá vonását.

Végül szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy amennyiben az Unión kívüli, harmadik országban székhellyel rendelkező vállalkozással kötsz szerződést, az esetlegesen felmerülő jogviták megoldása kapcsán csak a polgári peres eljárás áll rendelkezésedre. Fogyasztóvédelmi eszközök csak az Unión belül székelő vállalkozások vonatkozásában vehetők igénybe. Ezt a jövőbeli szerződéskötéseid során mindenképpen érdemes szem előtt tartani!

 

Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk.

 

Üdvözlettel:

a Panaszakadémia csapata

Hozzászólások

  1. Papa

    Tisztelt Cím!
    Ugyanezzel a problémával küzdök én is, A magát ügyvédi irodának nevező cégnek elküldtem a társkereső szerződés felmondás másolatát, de nem is válaszoltak rá. Csak fizetési felszólításokat küldenek. A társkereső üzemeltetője egy svájci cég, de küldtek magyar email címről is felszólítást, azoknak el sem tudja küldeni a gmail a leveleimet.

Hozzászólok