A vadiúj tisztaruhabüdösítő esete

A net tele van kémiai alapú magyarázatokkal és életmentő tanácsokkal arra az esetre, ha a mosógépből a ruha a friss illatozás helyett valamiért ótvar büdösen kerül elő. A tippek-trükkök azonban kizárólag már régebb óta használt gépek esetében feltételezik ennek a kellemetlen jelenségnek a felbukkanását, mivel kivétel nélkül az elhanyagolt mosógépnek és a rendszeres alacsony hőfokon való mosás miatt lerakódott mosószermaradványoknak, illetve a rajtuk magukat növesztő gombáknak, baciknak tulajdonítják a létezését. De vajon mi okozhatja egy vadiúj gépnél, és mit tehetünk fogyasztóként ebben a nem várt esetben?

Kedves Panaszakadémia!

A történetünk:

2022.02.18-án vásároltunk a szombathelyi Media Markt-ban egy mosó-szárítógépet. A gép típusa : Whirlpool FWDG 971682 WBV EE N.

A probléma rögtön az első pár mosásnál kibukott, amit akkor jeleztünk is a gyártó ügyfélszolgálatán. Akkor telefonon kerestem fel őket (a felvételhez hozzájárultam) az egyik problémám az volt, hogy a tiszta ruhák amiket kiszedek a gépből, büdösek és szöszösek. Az uriember elmondta a telefonban, hogy a büdösség 10-12 alkalom után megszűnik, a szöszölés természetes, ezért mosás után ki kell törölni a dobot. Ezt a tényt feldolgoztuk és ezután így is tettünk.

A mai napig próbáltuk így használni, de bevallom számomra ez felfoghatatlan. A mai adag ruhákat (függönyök), 4szer (!!!) mostam ki. Szárítás nélkül használtam a gépet. A végeredmény undorító és kiábrándító volt. Szöszös maradt, leszedni sem lehetett. Elképzelni nem tudom, ennyi pénzért 4 mosás után hogyan és honnan jön ki ennyi szösz egy mosógépből. Nem beszélve arról, hogy tudjuk ezek a gépek nem túlzottan energiatakarékosak(E osztály) és ennyi mosás alkalmával jelentős mennyiségű víz is elfogy. Próbáltam a gépet üresen elindítani hátha …gondoltam “kimossa a mosógépet”, de ezután sem volt szerencsésebb a helyzet.

Ma ismét szerettük volna jelezni a hibát , de az uriember annyival elintézte , hogy mosózsákban kellene mosni a függönyt, és ki kell törölni a dobot. Nagyon szépen köszönöm tisztában vagyok vele hogy az organza függönyöket hogyan kell mosni. 15 év alatt sosem volt problémám ezzel.

A gépet azért vásároltuk meg, mert kisbabánk született tavaly ősszel, és szerettük volna meggyorsítani, megkönnyíteni a folyamatot, megspórolni a teregetést. Ezzel a géppel nem lett könnyebb az életünk, inkább nehezíti a helyzetet. A babaruhákat is szöszösen szedem ki, nem éppen higiénikus egy pár hónapos csecsemőnek. Ergo a mosógép ami tisztántartásra hivatott sorra teszi tönkre a ruháinkat, és szerintük ez nem valós hiba, mi használjuk rosszul a gépet. Megvásároltunk hozzá plusz több év garanciát, ennek ellenére sem tudtunk előre lépni.

Szeretnénk valamilyen módon megoldást a problémára, akár a vételár megtérítésével (ha csak részben is ), vagy cserekészülékkel( másik, csak szárító típusra).

köszönettel:

Marianna

A Panaszakadémia tanácsa:

Kedves Marianna!

 

Válaszunk röviden: Kötelező jótállás alapján van lehetőséged fellépni a hibás teljesítés orvoslása érdekében.

Amennyiben úgy tapasztalod, hogy a termék hibás, nem alkalmas a rendeltetésszerű használatra, és ezt be is jelented a vállalkozás felé, úgy a vállalkozás így vagy úgy, de köteles eleget tenni a jótállási kötelezettségének. Ez azt jelenti, hogy a hiba bejelentésétől számított legfeljebb 30 napon belül vagy javítja a terméket (ha javítás nem lehetséges, akkor cseréli vagy a vételárat visszafizeti) vagy köteles szakértői véleménnyel bizonyítani, hogy a termék gyártási eredetű hibával nem rendelkezik, az hibátlan (ekkor mentesülhet a jótállási kötelezettsége alól).

Tehát, javasoljuk, hogy írásban jelentsd be egyértelműen a jótállási igényedet, amely kapcsán az alkalmazandó szabályokat a 151/2003. (IX. 22.) Korm.rendelet tartalmazza. Amennyiben a vállalkozás 30 napon belül javítást nem eszközöl és egy, a termék hibátlanságát alátámasztó szakértői véleményt sem nyújt át, úgy köteles a terméket további 8 napon belül cserélni vagy a vételárát visszafizetni. Azt fontos tudni, hogy a csere jogi értelemben az eredetivel mindenben megegyező termékre vonatkozik, tehát más típusú termékre történő cserére csak akkor van lehetőséged, ha ahhoz a vállalkozás is kifejezetten hozzájárul.

Amennyiben a vállalkozás a fentebb említett jogszabályi rendelkezéseknek nem tesz eleget, úgy hatósági bejelentésnek van helye, amit a lakóhelyed szerinti megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályán tehetsz meg. Emellett pedig, hogy ne csak a jogsértés kivizsgálása, de az egyedi ügyed megoldása is sínre kerüljön, célszerű megindítani a lakóhelyed szerint illetékes Békéltető Testület alternatív vitarendezési eljárását is. Ez egy díjmentesen igénybe vehető fogyasztóvédelmi többletlehetőség, aminek célja, hogy a felek közötti jogvita immáron hivatalos kereteken belül rendeződjön.

A Békéltető Testületről és eljárásáról, annak megindításáról a következő linkre kattintva találsz bővebb információkat: www.bekeltetes.hu

Amennyiben az imént leírt opcióval nem élnél, inkább erőteljesebb eszközökhöz folyamodnál, akkor pedig a közjegyző előtti fizetési meghagyásos eljárás (díjköteles, amely díj a követelt összeg 3%-a, de minimum 8 ezer Ft) vagy egy polgári peres eljárás megindítása lehet a segítségedre.

Előbbi felől a következő linkre kattintva tájékozódhatsz: https://www.mokk.hu/ugyfeleknek/FMH-es-annak-vegrehajtasa-FMHVH-az-eljarasrol.php

Érdemes lehet ezen eshetőségekre felhívni a vállalkozás figyelmét, mivel ösztönözhetik jótállási igényed mihamarabbi teljesítését.

Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk.

Üdvözlettel:

a Panaszakadémia csapata

Fejlemény:


Hozzászólok