Amikor csak egy lépés választ el a megoldástól…

A mai átverésekkel teli világban nem is csoda, ha a fogyasztó a bankszámlaszámának megadásától is óvakodik, és jobbnak látja, ha készpénzben kapja vissza a vételárat. Azonban kizárólag a bankszámlaszám megadása önmagában nem jelent kockázatot (egyéb más hozzáférést biztosító adatot semmiképpen ne adjunk meg pl. netbank azonosító stb.) és így könnyedén pont kerülhet az ügy végére.

T. Cm!A BravúrosShop nevű webáruháztól augusztus elsején vettem 3 darab napelemes vadriasztót. Ebből 2 db már másnap nem működött megfelelően. Reklamáltam, kértek videót a hibáról amit el is küldtem. Felajánlották hogy küldenek két újat, ha visszaküldöm a nem működöket. A csere megtörtént, az új példányok sem működtek megfelelően, közben az eddig működő példány is megadta magát. A napelem nem volt képes feltölteni az akkut úgy hogy kibírja az éjszakát. Valószínű több éve gyártották öket. Szervizt vagy elállást javasoltak. Én az utóbbit választottam, visszaküldtem a riasztókat a múlt hónap elején. Az árát banki átutalással akarták visszaadni, de én emailben nem adtam meg a bankszámla számom, postán kértem feladni, amit ők megtagadták. Azóta se kép, se hang a cégtől, tartoznak nekem 15000Ft-al.

Köszönöm, István

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete tanácsa:

Kedves István!

Ha jól értelmezzük panaszát, Ön jelezte a hibás teljesítést a termékre (termékekre) vonatkozóan a vállalkozás felé, kellékszavatosság vagy jótállás keretében, létrejött a csere, de a termékek továbbra sem működnek, így megállapodtak abban, hogy Ön eláll a vásárlástól, azaz kéri a vételár visszafizetését. A visszafizetés technikai megvalósításánál akadt el az ügymenet. Kellékszavatossági, jótállási igény esetén nem rendelkezik arról a jogszabály, hogy milyen módon kell visszafizetni a vételárat, ezt a felekre bízza. Ha tényleg csak ennyi az akadály, javasoljuk, hogy egyezzen bele a vételár visszautalásába, és adja meg a bankszámlaszámát, így a vállalkozás tud utalni és pont kerülhet az ügy végére, tűzzön egy elfogadható határidőt az utalás megvalósulására, ha nem történne meg az utalás, nem érkeznek válasz a vállalkozástól kezdeményezzen az Ön lakóhelye szerint illetékes Békéltető Testület előtt, amely egy nem peres, vitarendezési lehetőség: https://bekeltetes.hu/udvozlo,

Bízunk benne, hogy segítségére lehettünk!

Üdvözlettel:

a FOME csapata

Hozzászólok