Biztosításnál is van olyan, hogy elállás?

A biztosítási alkuszok jó esetben a különböző társaságok aktuális kínálatával képben lévő szakemberek, akik sokat tudnak segíteni az ügyfél igényeihez, lehetőségeihez leginkább passzoló biztosítás kiválasztásában – rossz esetben pedig olyan turbórábeszélőkével megáldott kóklerek, akiket csak az érdekel, hogy valamilyen szerződést rásózzanak a delikvensre. Utóbbiak és persze saját elhamarkodott döntéseink miatt is jó tudni, hogy a biztosításoknál létezik elállási idő.

Mi történik abban az esetben, ha az alkuszon keresztül megtörténik a biztosítás kötés, de mégsem annál a biztosítónál szeretném a biztosítást és 3-4 napon még belül vagyok. Le lehet ez mondani?

A Panaszakadémia tanácsa:

Kedves Panaszos!

A válaszunk röviden: Igen, elállhatsz a szerződéstől.

A fogyasztó, a biztosítási szerződéstől a szerződéskötés napjától számított tizennégy napon belül indoklás nélkül elállhat. Az elállási jog gyakorlása abban az esetben tekinthető érvényesnek, ha a fogyasztó az erre vonatkozó nyilatkozatát a fenti határidő lejárta előtt postára adja, vagy egyéb igazolható módon a szolgáltatónak elküldi.

Tehát azt javasoljuk, hogy a biztosítónak add fel postán (tértivevénnyel), vagy vidd be fiókba és vetesd át a nyilatkozatot. 

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződés esetén akkor javasoljuk ezt a műveletet, ha az új szerződés jóval olcsóbb, mert fedezetlenségi díjat kell fizetned. A dátumra figyelj, a kötés napjára kérd a felmondást. 

Bízunk benne, hogy segítségedre lehettünk a válaszunkkal!

Üdvözlettel:
a Panaszakadémia csapata

Hozzászólok