Cipő helyett napszemüveg, vásárlás helyett tanulság

Szegény Imola jól megjárta, de legalább mi tanulhatunk az esetéből. Ha következő kérdések bármelyikére igennel válaszolsz, akkor az adott webáruházat célszerű inkább elkerülni!
1. Gyanús url?
2. Nincsenek elérhetőségek?
3. Rengeteg termék ömlesztve?
4. Google fordítóval készült ÁSZF?
5. Közösségi média nincs bekötve?

Tisztelt Cím!

Alulírott ‘Panaszos Imola’ az alábbi panasszal szeretnék élni:

2021. december 19-én rendeltem egy cipőt, amelyet bankkártyával ki is fizettem. A levonást igazoló dokumentumot csatolom. A terméket erről az oldalról rendeltem: https://www.skechersshophu.co/

Az említett terméket nem kaptam meg, hanem egy silány hamisítvány napszemüveg érkezett helyette. Felvettem a kapcsolatot egy Skechers weboldalon talált elérhetőségen ( https://www.hu.skechers.com/hu/ ), ahonnan azt a tájékoztatást kaptam, hogy az az oldal, ahonnan én rendeltem, az egy hamis oldal volt. Megkerestem ezt a hamis oldalt is és benyújtottam a panaszomat, de a kapcsolatfelvételi pontról nem kaptam automatikus válaszüzenetet az elküldött üzenetemről és nem látom az elérhetőséget sem.

https://www.skechersshophu.co/contact_us.html

Kérem szíves közreműködésüket és tanácsukat a fent említett panasszal kapcsolatban. Érdemes-e a számlavezető bankomhoz fordulni, hogy visszafordítsák a már lekönyvelt tételt?

Segítségüket megköszönve,

Tisztelettel:

‘Panaszos Imola’

A Panaszakadémia tanácsa:

Kedves Imola!

Tekintettel arra, hogy az általad linkelt oldalon az azt üzemeltető vállalkozásról, vagy éppen magánszemélyről semmilyen információ nem szerepel, ami a beazonosítást segítené, természetesen javasoljuk, hogy felkeresd a számlavezető bankodat! Előfordulhat ugyanis, hogy olyan szerződéssel rendelkezel, ami lehetővé teszi az ilyen csalások esetére a pénzed visszafordítását. Ezen felül kizárólag a rendőrségen tudsz feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen, csalás gyanújára hivatkozva. Fogyasztóvédelmi opciók tudniillik csak abban az esetben vehetők igénybe, ha a vállalkozás neve és székhelye ismert. Ezen adatok hiányában nincs lehetőség az eljárásra, hiszen nem beazonosítható a másik fél. Ennek felderítésében a rendőrség lehet a segítségedre.

Végül szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy az online vásárlásaidat megelőzően mindig nézd meg, hogy a webáruház felületén szerepelnek-e a vállalkozás lényeges adatai, megtalálhatók-e az Általános Szerződési Feltételek és egyéb tájékoztatók a felek jogait és kötelezettségeit érintően. Ha ezek hiányoznak, vagy hibás, esetleg tört magyarságú szövegezéssel találkozol, kapcsolatfelvételre pedig csak egy kezdetleges, beépített levelező szolgál, úgy azt tanácsoljuk, hogy semmiképpen se rendelj az adott oldalról, hiszen könnyen csalás áldozatává válhatsz!

Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk.

Üdvözlettel:

a Panaszakadémia csapata

Hozzászólok