Használt ruhát lehet cseréli, ha nem jó a méret?

Az utóbbi évek egyik legjobb trendje, hogy a fiatalok közt kifejezetten kúl lett turkálóból, előkelőbben fogalmazva second hand üzletből vagy vintage shopból öltözni (oké, utóbbi nem ömlesztett, hanem egyedileg válogatott kínálatot takar inkább). De a lényeg: egyre többen gondolják úgy, hogy a sérülésmentes használt ruha nem szemét, az ilyeneket árusító üzletbe járni pedig nem ciki, hanem egy nagyon is tudatos döntés, mert szuper jó lehetőség arra, hogy az ember költséghatékonyan egyedien öltözködhessen, miközben még a környezetért is tesz. Hát mekkora win-win már ez! De, ha már oda járunk, jó tudni, milyen vásárlói jogok illetnek meg minket.

Tisztelettel érdeklődnék, hogy használt ruhát, cipőt árusító üzletben jogosan mondják- e a kasszánál, hogy cserére nincs lehetőség? Még akkor sem, ha méret probléma miatt szeretném kicserélni a megvásárolt árut. Ez a Csóra nevű használt és új cipőket is árusító bolt, budapesti üzletében történt. Nem magamnak vásároltam, megkérdeztem, hogy méret probléma miatt lehet-e cserélni, vagy levásárolni a kifizetett termék árát. Azt mondták, hogy sem cserélni, sem levásárolni nem lehet, inkább ne vigyem el a kiválasztott cipőt. Ez törvényes?

A szóban forgó üzlet a Csóra cipőbolt, Budapest, II., Margit krt. 61-63. szám alatt található.

Segítségüket megköszönve, tisztelettel

A Panaszakadémia tanácsa:

Kedves Panaszos!

Válaszunk röviden: Függetlenül attól, hogy használt vagy új termék üzlethelyiségben történő vásárlásáról van szó, az egyébként hibátlan terméket visszavenni, más termékre cserélni, esetleg levásárlást biztosítani a vállalkozás nem köteles.

Ennek oka, hogy a hatályos jogszabályok nem kötelezik ezek egyikére sem a vállalkozásokat, amennyiben a fogyasztó a terméket üzlethelyiségben vásárolta, és a termék egyébként hibátlan. Más a helyzet akkor, ha webáruházban vásároltál, hiszen ekkor a termék kézhezvételétől számított 14 naptári napon belül elállhatsz a szerződéstől és követelheted az ellenérték visszafizetését. Ám azt tudni kell, hogy a visszaküldés költsége alapvetően a fogyasztót terheli, hacsak azt a vállalkozás kifejezetten magára nem vállalja.

De visszatérve az üzlethelyiségben történő vásárlásra azt mondhatjuk, hogy a vállalkozások ugyan nem kötelezhetők a rövid válaszunkban már említett opciók egyikére sem, viszont azok biztosítása nem is tilos a számukra. Tehát, saját üzletpolitikai megfontolásaik alapján a vállalkozások biztosíthatják a fogyasztóik számára az üzlethelyiségben történő vásárlás esetére is az indokolás nélküli elállás lehetőségét, de akár cserét vagy levásárlást is. Ezek a lépések fogyasztóbarát gesztusnak tekinthetők.

Mindezek alapján kérdésedre a válaszunk az, hogy a vállalkozás álláspontunk szerint nem valósított meg jogsértést a tájékoztatásával, illetve az annak megfelelő gyakorlatával sem.

Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk.

Üdvözlettel:

a Panaszakadémia csapata

Hozzászólok