Hibakód van, biztosítási pénz nincs

Fogyasztóvédelmi blogként nálunk nyilván azok a biztosítós esetek kötnek ki, ahol elégedetlenek az ügyfelek, de azért nagyon kiábrándító olvasni a csalódott panaszosok sztorijait, hiszen pont azokról van szó, akik extra biztonságra törekedtek, de azt érzik, átvágták őket.

Tisztelt Panaszakadémia!

Vásároltam egy Extra Garanciát a mosogatógépünkhöz. A biztosító az Allianz. A készülék E15-ös hibakóddal megállt, helyszíni bevizsgálás nincs, szerviz futárt küld, szervizben hibát nem találtak, fizetek szállítást/bevizsgálást, pár nap múlva megint megáll, megint beküldöm, 2 hét múlva érdeklődöm, folyamatban, hiba nem jelentkezik náluk, még vizsgálják (szerintem hülyének néznek), később panaszt teszek az Allianznál, utána 1 hét múlva keres a szerviz, nincs hiba, küldik vissza, de megint fizethetek, érdekes módon most kevesebbet mint elsőre. Azt nem tudták megmondani miért. Ma megkaptam a biztosító válaszát a panaszra, elutasítottak, mert a szerviz nem találta a hibát. Csatoltak 3 képet. A képeket feketén kinyomtatták és ezt szkennelték be. A készüléket még nem kaptam vissza, a biztosító válaszában is írják, hogy majd küldik. Nagyon dühös vagyok hogy így lehúznak. Többet extra garanciát nem fogok venni semmire se és az Allianzot kerülni fogom.

Üdv

Martina

A Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Iroda tanácsa:

Kedves Martina!

 

Fontos lenne tudni az ügyben, hogy az extra garancia vásárlásához kapcsolódó biztosítási szerződés pontosan milyen körülmények esetén nyújt kockázati felelősségvállalást a biztosító számára? Ugyanis amennyiben a hiba megléte és annak feltárása és megállapítása a biztosító helytállásának feltétele, úgy előfordulhat, hogy nem kötelezhető a biztosító erre, de kevés az információ ennek eldöntésére. Elsőre az az álláspontunk, hogy mindenképpen „döngetni kellene a falakat” arra hivatkozással, hogy pontosan a hiba feltárása volt a cél a szavatossági eljárás megindításával, melynek kapcsán költségeid merültek fel.

Az MNB által működtetett Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat áll szíves rendelkezésedre segítségképpen az ügy elintézésében, az alábbi linken megtalálod az egyes iodák elérhetőségetit:

http://penzugyifogyaszto.hu/

 

Üdvözlettel:

PNTI

Hozzászólok