Igaz vagy hamis: e-mailen történő vásárlás nem minősül internetes vásárlásnak

Köszönjük kedves Zsombor nevű olvasónknak ennek az elsőre egyszerű, másodszorra kicsit csavaros kérdésnek a felvetését. Jó tudni erre is a választ!

Tisztelt Fogyasztóvédelem.hu

E-mailen interneten rendeltem terméket egy szolgáltatótól akinek üzlete is van, azonban ott nem jártam csak termékátvételkor. Nem webshopon, nem telefonon, nem személyesen történt tehát a vásárlás. Az átvételkor jeleztem cserére vonatkozó szándékom. Nem hibás termék, pusztán internetes vásárlás lévén a 14 napos elállási jog okán. A Szolgáltató nem hajlandó sem cserélni, se visszavenni a termékeket. Válasza alapján e-mailen történő vásárlás nem internetes vásárlásnak minősül. Ezzel kapcsolatban kérnék állásfoglalást, hogy az e-mailen történő rendelés internetes vásárlásnak minősül vagy sem.

Panaszolt vállalkozás: Lőrinc Parkettaszaküzlet Kft 1182 Budapest, Üllői út 563. ADÓSZÁM: 25988000-2-43 CÉGJEGYZÉKSZÁM: 01 09 300220

Üdv:

Zsombor

A Panaszakadémia tanácsa:

Kedves Zsombor!

 

Válaszunk röviden: Az e-mailes vásárlás is távollévők közötti szerződéskötés, ezért az indokolás nélküli 14 napos elállási jog megillet.

 

Természetesen az e-mailben történő vásárlás is azon adásvételi szerződések közé sorolható, amelyek esetében a 45/2014. (II. 26.) Korm.rendelet szerinti 14 napos indokolás nélküli elállási jog gyakorolható, hiszen távollévők között kötött szerződésről van szó. Azt ugyanakkor fontos tudni, hogy ez az elállási jog cserét nem tesz lehetővé, kizárólag a szerződéskötés előtt fennállt eredeti állapot helyreállítására irányul, azaz arra, hogy a termék visszakerüljön a vállalkozáshoz, az ellenérték pedig a fogyasztóhoz.

Javasoljuk, hogy az imént leírtakra hívd fel a vállalkozás figyelmét írásban és amennyiben eltelt az elállási nyilatkozatod közlése óta a 14 naptári nap, úgy szabj egy pár napos póthatáridőt is az ellenérték visszafizetésére! Ebben a felszólító levélben érdemes kitérni arra is, hogy a vállalkozás az indokolás nélküli elállási jog tekintetében nem a hatályos jogszabályoknak megfelelően tájékoztatja a fogyasztókat, ami felveti a megtévesztő kereskedelmi gyakorlat gyanúját, tehát hatósági bejelentésnek van helye. Ezt a lakóhelyed szerinti megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályán (elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóság) teheted meg. Emellett ugyanakkor a lakóhelyed szerint illetékes Békéltető Testület alternatív vitarendezési eljárását is megindíthatod, hogy a pénzed minél hamarabb visszakaphasd. Ez az eljárás ugyanis hivatalos kereteket biztosít arra, hogy a jogvita rendeződhessen közöttetek, ráadásul díjmentesen áll a rendelkezésedre.

A Békéltető Testületről és eljárásáról, annak megindításáról az alábbi honlapon találsz bővebb információkat: www.bekeltetes.hu

A válaszunkban foglaltak természetesen akkor irányadók, ha a megvásárolt termék nem tartozik a hivatkozott rendeletben foglalt kivételek közé, amelyek esetében függetlenül attól, hogy internetes vásárlásról van-e szó, az indokolás nélküli elállási jog nem gyakorolható (45/2014. (II.26.) Korm.rendelet 29. §).

Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk.

Üdvözlettel:

a Panaszakadémia csapata

Hozzászólok