Igazi álombiznisz a selejtes drót jó drágán

Így kell törzsvásárlókat szerezni! Hiszen ki ne akarna több mint 80 000 forintot fizetni, önhibáján kívül elnapolni a tennivalóját, egy jó hosszú sort idegeskedni, és kevesebb pénzt visszakapni, mint amit kiadott a selejtes termékért?

Tisztelt cím.

Interneten a Vidaxl oldalról rendeltünk kerítésdrótot 2 hónappal ezelőtt. Most került volna felhasználásra de kiderült hogy sajnos használhatatlan selejt árut kaptunk 85 400 forintért. Felvettem a kapcsolatot az üzlettel és azt írták küldjük vissza mind a 2 tekercs drótot és 12 000 ft küldenek vissza. Hogyan tudnám visszakapni a teljes összeget? Van erre egyáltalán esélyem?

Válaszukat előre is köszönöm.

A Panaszakadémia tanácsa:

Kedves Imelda!

 

Válaszunk röviden: A részleges visszatérítést nem kell elfogadnod, a termék hibája miatt szavatossági igénnyel élhetsz.

 

Az általad vásárolt termék hibája kapcsán kellékszavatossági igényt érvényesíthetsz az eladó vállalkozással szemben. Ez alapján elsősorban javítást vagy cserét kérhetsz, ha azonban ezek egyike sem lehetséges, akkor elállhatsz a szerződéstől és követelheted a vételár visszafizetését. A vállalkozásnak törekednie kell arra, hogy a javítást/cserét a hiba bejelentésétől számított 15 napon belül elvégezze, mivel azonban egy törekvési időről van szó, ezért önmagában annak az alapos indokkal történő átlépése még nem tekinthető jogsértőnek. Akkor viszont, ha a 15 nap kétszerese is eredménytelenül telik el, érdemes lehet a kommunikációt hivatalos keretek közé terelni.

A kellékszavatosság alapján tehát lehetőség van arra, hogy elállj a szerződéstől és követeld a vételár visszafizetését. Ekkor a teljes vételárról beszélünk, a részleges visszatérítést nem vagy köteles elfogadni. Akkor azonban, ha közvetlenül a vállalkozással nem sikerül rendezni az ügyet, célszerű lehet a magyarországi Európai Fogyasztói Központ segítségét kérni, amely szerv kifejezetten a határon átnyúló fogyasztói ügyekre specializálódott, így hatékony segítséget nyújthat az ügyed minél hamarabbi megoldása érdekében is, hiszen egy Hollandiában székhellyel rendelkező vállalkozásról van szó. A Központról a következő honlapon találsz részletesebb információkat: www.magyarefk.hu

Ha a Központtal nem járnál sikerrel, a lakóhelyed szerint illetékes Békéltető Testület alternatív vitarendezési eljárását is megindíthatod. A Központ segítségnyújtásához hasonlóan ez is egy díjmentes fogyasztóvédelmi többletlehetőség, ami azt a célt szolgálja, hogy a felek közötti jogvita hivatalos kereteken belül rendeződjön.

A Békéltető Testületről és eljárásáról, annak megindításáról az alábbi honlapon olvashatsz bővebben: www.bekeltetes.hu

Nagyobb összegek esetén a vételár visszaszerzése céljából megfontolandó lehet továbbá a közjegyző előtti európai fizetési meghagyásos eljárás is. Ez viszont díjköteles opció, amely díjat a közjegyző minden esetben egyedileg határoz meg.

Erről a következő honlapon olvashatsz részletesebben: https://www.mokk.hu/ugyfeleknek/EUFMH.php

További lehetőséget nyújt az ügy rendezésére az online vitarendezési platform is, amit az alábbi linkre kattintva találsz meg: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HU

Annak kapcsán pedig, hogy mindeddig a vállalkozás panaszkezelési, ügyfélszolgálati mechanizmusának hiányát tapasztaltad, hatósági bejelentésnek van helye, amit a lakóhelyed szerinti Vármegyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályán tehetsz meg (elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóság).

Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk.

Üdvözlettel:

a Panaszakadémia csapata

Hozzászólok