Itt megtudhatja, hogy az árstopos csirkére is kérhető-e áfás számla

Tivadar levelében érződik némi multiellenes buké, hiszen az árstop nem csak a multiknál érvényes, és bár nem részletezi, hogy melyik kereskedelmi lánc boltjában történt vele a kellemetlen eset, nem valószínű, hogy egy teljes piacot lefedő próbavásárlás sorozat tapasztalatai alapján nyilatkozik meg a levelében. Akárhogy is, az biztos, hogy sokaknak hasznos kérdést tett fel itt.

Érdeklődnék,hogy az ár stop-os termékekre vonatkozó szabályzatba van-e lehetőségük a multiknak, hogy megtagadják az áfás számla kiállítását . Igen kellemetlen helyzetbe kerültem a pénztárnál kipakoltatták a terméket, az üzletvezető utasítására nem állítanak ki áfás számlát ezekre a termékekre.

Kérem tájékoztassanak , hogy helyesen jártak-e el.

Köszönettel

Tivadar

A Panaszakadémia tanácsa:

Kedves Tivadar!

Álláspontunk szerint a vállalkozás nem tehet különbséget az egyes termékek eladása során a számla kiállítása szempontjából, tehát azon termékek esetében is köteles a fogyasztó kérésére számlát kiállítani, amelyekre kiterjed árstop.

Amennyiben az adott vállalkozás eltérően jár el, úgy egyrészt megtévesztő kereskedelmi gyakorlat gyanúja okán bejelentést tehetsz a lakóhelyed szerinti megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályánál (elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóság), másrészt pedig a számlaadási kötelezettség elmulasztása miatt közérdekű bejelentést is eszközölhetsz a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál.

Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk.

Üdvözlettel:

a Panaszakadémia csapata

Hozzászólok