„Mit csináljak vele? Nézegessem a polcon?”

Sajnos panaszosunk nem részletezte, hogy hol és pontosan mit vett online, és azt sem, miért nem akarja megtartani, esete így aztán a legvegytisztább „megbízhatatlan webshop” történetté vált. Bízunk benne, hogy nem hagyja annyiban a dolgot, és végigzongorázza a lehetőségeit – maga és a sorstársai érdekében is.

Kedves Cím!

14 napon belül vagyunk, szeretnék elállni a vásárlástól, melynek minden feltétele adott. Ám a vállalkozó semmilyen formában nem reagál az üzeneteimre, sem a hívásomra napok óta. Párom beszélt vele, azt a választ kapta, hogy „Mit csináljak vele? Nézegessem a polcon?”, és ez után a beszélgetés után nem tudtuk elérni másik telefonszámról sem.

Mit tudunk tenni ilyen esetben?

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel Júlia

A Panaszakadémia tanácsa:

Kedves Júlia!

 

Válaszunk röviden: Hatósági bejelentésnek van helye, ami mellett az alternatív vitarendezési eljárás megindítása is tanácsos.

 

Mivel üzeneted alapján a vállalkozással már sikerült egyszer telefonon kommunikálni, azonban az elállási jog gyakorlása kapcsán elutasítóan reagált, javasoljuk egyrészt, hogy tégy hatósági bejelentést a lakóhelyed szerinti megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályán (elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóság)!

Másrészt, kezdeményezz alternatív vitarendezési eljárást a lakóhelyed szerint illetékes Békéltető Testületnél. Ez egy díjmentesen igénybe vehető fogyasztóvédelmi többletlehetőség, ami azt a célt szolgálja, hogy a felek közötti jogvita békés úton, ugyanakkor hivatalos kereteken belül rendeződjön a közöttetek felmerült jogvita!

Ezzel szemben a hatóság az eljárása során kizárólag a jogsértés tárgyában fog vizsgálódni, annak megállapítása esetén pedig kiszabja a megfelelő szankciókat. Ennek okán a két eljárást, azaz a hatósági bejelentést és az alternatív vitarendezési eljárást együttesen érdemes igénybe venni.

A Békéltető Testület eljárását a következő honlapon, egy űrlap kitöltése és megküldése által is kezdeményezheted: www.bekeltetes.hu

Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk.

Üdvözlettel:

a Panaszakadémia csapata

Hozzászólok