Mit kezdhetünk egy bolgár webshoppal?

„Mikor az embert elborítják a csalódás és gond hullámai, vagy a filozófiához, vagy a humorhoz menekül, hacsak nem esik végképp kétségbe.” – mondta Charlie Chaplin. Szerencsére Violának nem kell végképp kétségbe esnie akkor sem, ha sem a humor, sem a filozófia nem segít, mert itt vagyunk mi!

Üdvözlöm

Tisztelt Cím, Harmadszor rendeltem a 5WallArt Hungary-től, a legutolsó rendelésig nem is volt probléma, ám a legutolsónál fehér keret volt a kép öt elemén. Így használhatatlan. Két héttel ezelőtt kaptam meg, rögtön írtam nekik, angolul is, magyarul is. Azóta még négyszer írtam, egyikre sem kaptam választ. Én nem elállni akarok a rendeléstől, hanem megkapni azt, amit rendeltem! Mit tehetek?

Üdvözlettel

Viola

A Panaszakadémia tanácsa:

Kedves Viola!

Válaszunk röviden: Javasoljuk, hogy kellékszavatossági igényed teljesítésére szólítsd fel a vállalkozást, ennek sikertelensége esetén viszont tereld hivatalos útra az ügyed!

Mivel elállni nem szeretnél a szerződéstől,javasoljuk, hogy érvényesíts kellékszavatossági igényt a vállalkozással szemben, ami alapján kérheted a termék javítását vagy cseréjét. Az persze nem túl biztató, ha a vállalkozás az eddigi megkereséseidre nem reagált, ennek ellenére célszerű lenne egy utolsó, felszólító levelet megfogalmazni és abban egy pár napos (pl. 5-8 nap) póthatáridőt tűzni a kellékszavatossági igényed teljesítésére. Amennyiben a vállalkozás továbbra sem reagál, úgy a panaszkezelési, ügyfélszolgálati mechanizmusának hiánya miatt bejelentést tehetsz az elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóságnál, azaz a lakóhelyed szerinti megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályán. Ezzel párhuzamosan pedig az egyedi jogvita minél előbbi megoldása érdekében tanácsoljuk, hogy vedd fel a kapcsolatot a magyarországi Európai Fogyasztói Központtal! A Központ ugyanis kifejezetten a határon átnyúló fogyasztói ügyekre specializálódott, ezért tekintettel arra, hogy egy feltételezhetően Bulgáriában székelő vállalkozástól vásároltál, a Központ hatékony segítséget nyújthat.

A Központ elérhetőségeit és egyéb információkat a következő honlapon találod meg: www.magyarefk.hu

Természetesen, ha a Központtal nem járnál sikerrel, akkor a lakóhelyed szerint illetékes Békéltető Testület alternatív vitarendezési eljárásával is tehetsz egy próbát, mivel már a Békéltető Testületek is eljárhatnak az Unióban székhellyel rendelkező vállalkozások esetében. Ezt a lehetőséget is ingyenes veheted igénybe – csakúgy mint a Központ szolgáltatását – abból a célból, hogy a felmerült jogvita hivatalos kereteken belül rendeződjön.

A Békéltető Testületről és eljárásáról, annak megindításáról az alábbi linkre kattintva olvashatsz bővebben: www.bekeltetes.hu

Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk.

Üdvözlettel:

a Panaszakadémia csapata

 

 

Fejlemény:

Tisztelt FOME Csapata,
Úgy néz ki rendeződik a problémám, most kaptam levelet a 5WallArt-tól, melyben elnézésemet kérik, és tájékoztatnak, hogy a holnapi napon feladásra kerül egy újra nyomtatott kép.
Még egyszer köszönöm!

Hozzászólok