Mit tehetünk, ha új a szemüveg, mégsem látunk jobban vele?

Új szemüveget csináltatni macerás is, és nem is olcsó mulatság – még akkor sem, ha az ember igénybe veszi a bizonyos munkakörökben járó munkáltatói hozzájárulást, amiről jó tudni, hogy létezik, de ez most csak mellékszál), nem csoda, ha az ember nekikeseredik, ha nem sikerül a várt eredményt vagyis a jobb látást produkálni vele. Ilyenkor vajon a megszokás próbálgatásán és a bosszúságon kívül milyen lehetőségeink vannak?

Tisztelt Panaszakadémia!

Pár éve használok egyszerű olvasószemüveget.

4-hónapja Minőségellenőr lettem Cabrió-tetőket kell ellenőriznem, csak abszolút hibamentes darabot adhatok ki a kezemből!

Ezért úgy döntöttem, hogy csináltatok egy rendes orvosi munkaszemüveget a munkám,és a szemem miatt is!

Elmentem Balassagyarmaton XY Látszerészhez.

Volt ott egy orvos,sokáig tartott a vizsgálat.

Rövid idő alatt kész lett a szemüveg féláron 58.-ezer Ft volt.

Sajnos nem lett jó,nem láttam vele a hibákat,sorban kaptam vissza a tetőket.

Visszamentem az üzletbe,mondták hogy két hét múlva menjek vissza, meg kell szoknia a szememnek…

Továbbra sem volt jó,és már a szemem is fájt miután levettem!

Visszamentem ismét, hogy továbbra sem jó.

Azt mondták,hogy új vizsgálat kell, és majd annak függvényében kicserélik a lencsét.

Mondtam, hogy nem szeretnék másik vizsgálatot, és másik szemüveget sem onnan!

Azt mondták nem tudnak mit tenni!

Rengeteg pénzt kifizettem,és nincs szemüvegem,és még az állásom is veszélyben van!

Nagyon szépen megkérem Önöket,hogy legyenek szívesek segíteni, mert arra a pénzre nagy szükségem lenne, hogy tudjak máshol csináltatni egy jó szemüveget.

Segítségüket előre is nagyon szépen köszönöm!

Tisztelettel :

Antónia

A Panaszakadémia tanácsa:

Kedves Antónia!

 

Ha jól értettük, akkor a látásvizsgálatot és a szemüveg elkészítését ugyanaz a vállalkozó/vállalkozás végezte. Ekkor, amennyiben a látásvizsgálat eredménye nem a valós állapotot tükrözi, és téves adatok alapján készítették el számodra a szemüveget, úgy jótállási igény érvényesítésére nyílik lehetőséged. Ez alapján elsősorban javítást vagy cserét kérhetsz, azonban a vonatkozó jogszabályi rendelkezések súlyos hiba esetére az elállást is lehetővé teszik, ami révén a fogyasztó visszakapja az általa kifizetett összeget, hiszen a szerződéskötés előtti, eredeti állapot helyreállítása az elállás célja.

Esetedben a vállalkozást a termék átvételének időpontjától számított egy évig terheli a jótállás, így hiba, minőségi kifogás bejelentése esetén annak szakértői vélemény általi bizonyítása, hogy a termék nem szenved gyártási eredetű hibában, a vállalkozás feladata. Ennek bizonyítása nélkül a vállalkozás köteles eleget tenni a jótállási igényednek, amelynek teljesítésére elállás esetén a hiba bejelentésétől számított 15 napon belül törekednie kell. Alapos indokkal ez a határidő átléphető ugyan, viszont a kétszeresének (30 nap) eltelte esetén már jogosult vagy a 8 napon belüli cserére vagy vételár visszafizetésre. A határidők túllépése miatt  bejelentés tehető a lakóhelyed szerinti Vármegyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályánál (elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóság). A hatósággal akár telefonon, akár e-mailben felveheted a kapcsolatot, akkor azonban, ha rendelkezel ügyfélkapuval, a bejelentésedet azon keresztül is megteheted ( https://magyarorszag.hu/szuf_ugyleiras?id=61bf1c56-3705-4710-8d3d-8cfcdc972e26 ).

 

Javasoljuk minderre írásban felhívni a vállalkozás figyelmét és kezdeményezni a probléma mielőbbi, jogszabályi határidőn belüli megoldását! Ám abban az esetben, ha közvetlenül a vállalkozással továbbra sem sikerül megállapodásra jutni a megoldást illetően, érdemes fontolóra venni a lakóhelyed szerint illetékes Békéltető Testület alternatív vitarendezési eljárásának megindítását. Mivel az eljárást a fogyasztók díjmentesen vehetik igénybe, ezért nincs mit veszítened vele, ellenben segíthet a jogvita rendezésében hivatalos kereteken belül.

A Békéltető Testületről és eljárásáról, annak megindításáról az alábbi honlapon találsz részletesebb információkat:

www.bekeltetes.hu

 

Válaszunk arra az esetre vonatkozik, ha a szemüveget magánszemélyként, nem pedig céges számlára csináltattad.

 

Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk.

 

 

Üdvözlettel:

a Panaszakadémia csapata

Hozzászólok