Nahát, lehúzza az ügyfeleket a Csakaszex.hu és a Csakegyejszakara.hu?

“A szolgáltatás egy kommunikációs platform, amelyen keresztül a felhasználónak többek között lehetősége van arra, hogy az interneten saját magát bemutassa, továbbá partnerkapcsolatok, barátságok, egyszeri kalandok vagy titkos szerelmi viszonyok iránt érdeklődjön” – ez a szép, szabatos meghatározás a Csakaszex.hu ÁSZF-éből származik, ahonnan a továbbiakban kiderül, hogy “díjmentes és díjköteles szolgáltatásokat is nyújt”. Nem tudom, hány olvasót lep meg, hogy a díjmentes rész a regisztrációban és a képnézegetési lehetőségben kimerül, akinek a titkos szerelmi viszonyok iránti érdeklődése akárcsak egy ismerkedő üzenetig is terjed, annak már a fizetős szolgáltatás terepére kell merészkednie. Ahonnan aztán nem is olyan egyszerű visszakozni.

Tisztelt Ügyfélszolgálat! Nem olyan rég regisztráltam egy oldalra – kb. 1 hete, de úgy döntöttem, hogy nem fizetek elő és törlöm a profilomat, mivel sok magyar embert megfenyegetett az oldal üzemeltetője a ki nem fizetett előfizetés miatt, ami megújult, de volt olyan is, aki szimplán csak regisztrált, és még is kapta a fizetési felszólítást, pedig díjmentesen használta az oldalt. Ezt mennyire kell komolyan venni? Elolvastam az általános szerződést a díjmentes használattal kapcsolatban, és laikusként arra a konklúzióra jutottam, hogy nem jogos. Konkrétan vicc kategória.

Az oldalak, amik szerintem lehúzzák az ügyfeleket: csakaszex és a csakegyejsakara. Hozzátenném, hogy Svájcból üzemeltetik az oldalt.

A Panaszakadémia tanácsa:

Kedves Panaszos!

Amennyiben díjköteles szolgáltatást nem vettél igénybe a regisztráció során, tehát maga a regisztráció sem von maga után fizetési kötelezettséget, úgy nyilvánvalóan alaptalan követelésről van szó. Ebben az esetben a vállalkozás feltehetően nem fogja jogi útra terelni az ügyet, hiszen az számára egyértelműen veszteséges lenne. Amennyiben viszont közjegyzőtől kapnál fizetési meghagyást,  akkor 15 napon belül vitasd a követelést, ha ezt nem teszed, a 15 nap elteltével a fizetési meghagyás jogerőre emelkedik, vagyis a követelt összeg végrehajthatóvá válik. Akkor azonban, ha 15 napon belül ellentmondással élsz, csak polgári per formájában folytatható az eljárás, amely során bizonyíthatod igazadat. Igen lényeges, hogy hazánkban végrehajtást elrendelni csak abban az esetben lehet, ha már van egy jogerőre emelkedett fizetési meghagyás, vagy egy jogerős bírósági ítélet, végrehajtást továbbá ezek alapján kizárólag végrehajtó foganatosíthat. Tehát, az a fizetési felszólítás, amit a vállalkozástól kapsz, vagy esetleg egy követeléskezelő/behajtó cégtől, nem eredményezheti a követelt összeg végrehajtás alá vonását.

Végül szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy amennyiben az Unión kívüli, harmadik országban székhellyel rendelező vállalkozással kötsz szerződést, az esetlegesen felmerülő jogviták megoldása kapcsán csak a polgári peres eljárás áll rendelkezésedre. Fogyasztóvédelmi eszközök csak az Unión belül székelő vállalkozások vonatkozásában vehetők igénybe.

Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk.

Üdvözlettel:

a Panaszakadémia csapata

 

Hozzászólások

 1. Forster János

  Tisztelt ügyféliroda. Én is a csakaszex oldallal kapcsolatos probléma miatt kérnék tájékoztatást, ha lehet. Tavasszal regisztráltam a csakaszex oldalra, és úgy engedett be teljesen , ha fizetek. egy hónapra jelöltem be a fizetést és 3 havi pénzt 4200 ft ot vett le a számlámról. Majd nyár óta fenyeget egy iroda, hogy ha nem fizetek perre viszi az ügyet. Előszőr fizettem 9 ezer valahány száz ft ot , majd 1 hónap múlva kért még 2000 ret. közben én lemondtam az előfizetést , amit nem fogadtak el, Az volt az indok, hogy nem a megfelelő időben mondtam le , és megint követeltek 15 ezret. Megint lemondtam, Közben vettek le a számlámról is pénz 1400 Ft ot egy havi pénzt . Persze letiltották a profilom, úgy hogy be sem tudok lépni de nincs is szándékomban. Sőt nem is voltam tavasz óta az oldalukon. A lényeg hogy olvastam hogy nagyon pénzlehúzás szaga van ennek az egész oldalnak, így nem fizettem ki a 15000 Ft ot. Persze bírósággal fenyegetek, meg további költségekkel. Pár napja megint kaptam tőlük egy levelet és már 30 ezret követelnek tőlem, és persze további költségeket ha nem fizetek.
  Azt gondolom, hogy ha fizetek is és megint lemondom az előfizetést, akkor sem fog meg szűnni a követelés. Ön szerint mi lehet a teendő, hogy meg szabaduljak a zsarolástól.
  Vállaszát előre is köszönöm, Tisztelettel János

  1. Panaszakadémia válasza:

   Kedves János!

   Amennyiben választ szeretnél, kérünk, magánüzenetben keress minket!

   Üdvözlettel:
   a Panaszakadémia csapata

 2. Mókus 29

  Sziasztok nekem is küldött az oldal tagsági díjat lassan két év után hogy fizzesem ki vicc miért most akarják eddig miért nem csak regisztráltam az oldalra már több mint 2 éve most akarják behajtani rajtam és nem akarják jogi útra vinni de én szerintem ez kamu mert miért nem küldték a fizetését az első tartozás után És tényleg az egész oldal furcsa semmi olyan bizonyíték nincs hogy én tag voltam vagyok

 3. Panaszakadémia

  Kedves Mókus 29!

  A levelezőnkön keresztül küldött üzenetedre – amely ugyanezen tartalommal bír – megküldtük válaszunkat. Bízunk benne, hogy a segítségedre lehettünk.

  Üdvözlettel:
  a Panaszakadémia csapata

 4. Peti

  Szép estét . Sajnos nagyon sok embert érint ez a helyzet. Én ugy szintén regisztráltam erre az oldalra. Majd én is kaptam fenyegetésst hogy fizessek. Elektronikus levelet is kaptam és postai úton is. Kifizettem több mint 20 ezer ft ott. Persze kértem sokszor tötöljenek de huzták vonták .. Aztán valahogy sikerült lemondanom a tagságot. De közbe jött a rengeteg elektronikus level hogy fizessek. Én irtam nekik nem fogok újra fizetni amit már egyszer kifizettem.. De ugyan igy küldik a leveleket. Postai uton is kaptam ismét. Benne a fenyegetés biróságra viszik .. De már egyszer fizettem. Amiz bizonyitani is tudok. Nagyon sok ember van ebben a cipöben. Nem tudom mit tegyek..

 5. Panaszakadémia

  Kedves Peti!

  Amennyiben ügyed kapcsán tanácsot, tájékoztatást szeretnél, úgy kérünk, hogy magánüzenetben keress minket!

  Üdvözlettel:
  a Panaszakadémia csapata

 6. Rőczei Norbert

  Üdvözlet!

  A következőkèppen jártam:
  Sajnos előfizettem a tagságra, közben meggondoltam magam ès töröltem a profilom. Viszont a kártyámról minden hónapban vonták a havidíjat. Kértem másik kártyát így nem tudták vonni a havidíjat. Egyszer csak jött egy fizetési felszólítás hogy fizessem ki 42€ t ès befejeződik a történet. Kifizettem azaz átutaltam a követelőnek az összeget majd 2 hét után újra küldik hogy tartozok 42€ val . Mit tegyek? Kérem segítsenek.
  Hiába írtam az oldalnak válasz pedig nem èrkezett eddig sem.

  1. Panaszakadémia válasza:

   Kedves Norbert!

   Amennyiben választ szeretnél, kérünk, hogy magánüzenetben keress minket!

   Üdvözlettel:
   a Panaszakadémia csapata

 7. Tibor

  Sziasztok!
  Szerintem minden oldal mindenkit lenyúl. Lássuk be

 8. Norbi

  A csakaszex oldal egy nagy lehúzás nekem is gondom van velük de én jogi útra viszem mert követelöznek viszont a profilom elméletileg nincs már ha bárki mellém álna jelezzen köszönöm

 9. Norbert

  Nekem is a Csakaszex oldallal gyűlt meg a bajom követelnek x mennyiségű pénz egyetlen egy fizetési felszólítást sem küldtek,hogy én tartozom nekik és hogy miért tartozom. Most jött egy levél egy Német ügyvédi irodától akik követelik a pénz kifizetését. Mi a tehendő ilyenkor. Írtam emailt nekik is meg az oldalon a support nak is.

  1. Panaszakadémia válasza:

   Kedves Norbert!
   Amennyiben választ szeretnél, kérjük, hogy eseteddel magánüzenet formájában keress meg minket!
   Üdvözlettel: a Panaszakadémia csapata

 10. Miklós

  Üdvözlöm az előttem hozzászólókat!
  Sajnos én is regisztáltam a “csakaszex” oldalra, mert naív és elszánt voltam.
  Kérdésem az lenne, hogy mit tegyek, mert nagyon el vagyok tévedve és félek is, mivel kapom a “spam” emailemhez, hogy x összeget fizessek ki, vagy következményei lesznek, de ha leszeretnék iratkozni vagy törölni a fiókom, akkor nem is enged oda a profilomhoz. Valaki, aki tudja mit kéne tenni segítsen kérem szépen!

Hozzászólok