Nem jött meg a világ legjobb panírjába burkolt csirke

Kedves olvasónk a Netpincérről rendelt KFC-t, amit buta dolognak nevez. Én KFC-bunda rajongóként és rendszeres Netpincér rendelőként szeretném megnyugtatni, hogy ez egyáltalán nem az! Előfordulnak persze anomáliák, mi is rendeltünk már valójában zárva lévő étteremből, és olyan is előfordult már, hogy valami lemaradt a csomagból, de olyan még nem volt, hogy a reklamációnkkal ne foglalkoztak volna, vagy pénzt ilyenkor ne kaptunk volna vissza.  Ha már szidunk valamit, inkább a tavaly megújult rendelő felületüket, de azt meg majd megszokjuk

Kedves Fogyasztóvédők!

Sajnálom, hogy panaszt kellett tennem de nagyon kiborított a Netpincérrel történt eset és sajnos másodszor. Tudom buta dolog volt, hogy rendeltem de csak rajtuk keresztül lehet (legalábbis eddig ezt hittem) rendelni a Kfc-ből interneten és éjszakai műszakban itt vagyok éhesen és csalódottan mert elrabolták megint a pénzem és senki nem néz utána mi folyik ott. Állítólag többen voltak ma is akiknek nem lett teljesítve a rendelése ezt mondták a Kfc-től amikor beszéltem velük. Lehet, tőlük is levették a pénzt és azt soha nem utalják vissza!!!!?

Köszönöm, hogy meghallgattak.

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete tanácsa:

Kedves Panaszos!

Tanácsunk röviden: Fennállhat a megtévesztő kereskedelmi gyakorlat gyanúja azáltal, hogy a vállalkozás a szolgáltatásra vonatkozó lényeges információról nem tájékoztatja a fogyasztókat. Ilyen gyanú esetén természetesen hatósági bejelentés tehető az érintett vállalkozással szemben.

Esetedben, amire mindenekelőtt tekintettel kell lenni az az, hogy a Netpincér egy közvetítő szolgáltató, az online platformot biztosítja a különböző vállalkozások számára, felelőssége abban áll, hogy a vállalkozások által közölt adatokat pontosan jelenítse meg, illetve az informatikai rendszert megfelelően működtesse. Egy háromszereplős jogviszonyról van tehát szó. Amennyiben a rendeléssel kapcsolatban probléma merül fel – a rendelési felület, rendszer hibájának kivételével – , úgy azért az a vállalkozás tartozik felelősséggel, amelynél a rendelést leadtad a Netpincéren keresztül.

Esetedben viszont lényeges az a körülmény, hogy állításod szerint az adott étteremhez a rendelés el sem jut, mivel a rendelés leadását követően a Netpincér azt törli. Ez arra enged következtetni, hogy nem az adott étterem, hanem a Netpincér felelőssége körébe tartozó problémáról van szó. E tekintetben felmerülhet a megtévesztő kereskedelmi gyakorlat gyanúja többek között oly módon, hogy a Netpincér több esetben sem tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy az adott étteremnek nincs kapacitása további rendelések befogadására. Ha ilyen gyanúd van, azt az elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóságnál, azaz a megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési, Mérésügyi és Fogyasztóvédelmi Főosztályán jelentheted be. Bejelentésed hatására hatósági eljárás indulhat a vállalkozással szemben, melynek során, ha megállapítják, hogy a Netpincér megtévesztő kereskedelmi gyakorlatot folytat, akkor azt szankcionálják a jövőbeli jogkövető magatartás érdekében.

Azonban itt csak gyanúról beszélhetünk, hiszen az informatikai háttér hibája is okozhatta a kellemetlenségeket, amely esetben megtévesztésről nem beszélhetünk. Érdemes továbbá tudni azt, hogy a hatósági eljárás eredményeként a fogyasztó kompenzációt nem kap, hiszen nem arra irányul az eljárás, hogy a fogyasztót az okozott kellemetlenségekért kárpótolja a vállalkozás, hanem arra, hogy jogkövető magatartást tanúsítson.

Üzeneted azon részére, hogy a Netpincért kötelezni kellene arra, hogy a SZÉP kártyás utánvétes fizetést is lehetővé tegyék, egyrészt azt mondhatjuk, hogy kötelezni erre nem lehet, másrészt pedig ez feltételezhetően aránytalan többletköltséget okozna a vállalkozásnak, mivel ebben az estben minden egyes futárnak rendelkeznie kellene egy POS-terminállal, ami irreális elvárás.

Szeretnénk kitérni továbbá arra is, hogy a Netpincér természetesen köteles a kifizetett összegeket visszatéríteni számodra, amiről a Netpincér Általános Szerződési Feltételei a következőket mondják:

„Rendelés visszavonása vagy Rendelés törlése esetén a Szolgáltató legkésőbb 8 (nyolc) munkanapon belül jelzi a fizetési szolgáltató, vagy a SZÉP kártya kibocsátó bankok részére a bankkártyás fizetés visszautalására, vagy a SZÉP kártyával elutalt összeg SZÉP kártyájára történő visszahelyeztetésére vonatkozó igényt. A Fogyasztó tudomásul veszi, hogy online fizetett összeg Fogyasztó számlájára történő visszaérkezésének időpontja függ a Fogyasztó bankszámláját, vagy SZÉP kártya számláját kezelő pénzintézettől, figyelembe véve a banki nyitvatartást is. A Fogyasztó tudomásul veszi, hogy az összeg zárolása, levonása esetén a zárolt vagy levont összeg az adott pénzintézet mindenkori hirdetménye szerinti időtartamot követően szabadul fel, ezért a Szolgáltató felelősséget nem vállal. ”

Ám, ha az összegek visszafizetésére mégsem kerül sor, akkor a lakóhelyed szerint illetékes Békéltető Testületnél alternatív vitarendezési eljárást kezdeményezhetsz. Az eljárás díjmentesen kínál lehetőséget arra, hogy hivatalos kereteken belül megoldás szülessen a felmerült problémát illetőn, ezért mindenképpen érdemes megfontolni e lehetőség igénybevételét, ha közvetlenül a vállalkozással sikerült rendezni a jogvitát.

A Békéltető Testületről, valamint eljárásáról, illetőleg annak megindításáról az alábbi linkre kattintva olvashatsz bővebben:https://bekeltetes.hu

Üdvözlettel: FOME

Hozzászólok