Sötét trükköket használnak ellenünk a weboldalak szálláskereséskor is?-II. rész

Az előző részben annak az egyszeri használó helyzetét ismertettük, aki egy ártatlannak tűnő kereskedelmi fogásra azt hiszi (ha észreveszi), hogy normális a sürgetés, a kevés idő hagyás a  döntéshozatalra. Vagy esetleg az „azonnali akció, ami X percig tart!” tengerén kell átvágnunk, mire tényleg meg tudjuk venni az adott szolgáltatást.

Viszont ha azt hinné, a kedves olvasó, hogy fellélegezhet, hogy csak ennyi sötét praktika van, sajnos el kell, hogy szomorítsam.

-Érdemes említeni az előre bepipált dobozokat (pre-ticketed boxes), ahol a weboldal előre bepipál bizonyos opciókat, amit a weboldalon böngészőnek kellene kipipálnia. Ez azért lehet nagyon frusztráló, hiszen mindenkiben meg van az az érzés, hogy haladna a megrendeléssel. Olvassunk és legyünk türelmesek, mi válasszuk ki az opciókat, ne a weboldal automatikusan!

-A következő frusztráló jelenség, mikor regisztrálunk egy weboldalra, de már nem akarjuk használni, ezért törölnénk a fiókunkat. De ekkor felmerül az az égető probléma, hogy amíg 2 kattintással regisztrálunk, olykor fél órás keresőmunka után lehet csak kitörölni a fiókunkat. Ilyenkor az emberek csak egyszerűen feladják ezt a folyamatot és hagyják a fiókot. Ez azért probléma, mert ha esetleg előfizettünk valamire, akkor az automatikusan vonódik le tovább.

-Mi a teendő? Törődjünk bele, hogy olyan weboldalakkal állunk szembe, ahol minden pixelt azért alkottak meg, hogy gyengeségünket és figyelemzavarainkat kihasználják? A válasz az, hogy nem. Először tudatosítsuk magunkban, hogy igenis, sebezhetőek vagyunk ilyen téren. Legyünk figyelmesek, és ha ilyen tisztességtelen kereskedelmi gyakorlattal találkozunk, bátran éljünk bejelentéssel a Kormányhivatalokban működő Fogyasztóvédelmi Hatóságnál. A közelmúltban több példa is volt már arra, hogy a Gazdasági Versenyhivatal jelentős mértékű pénzbírsággal szankcionálta a tisztességtelen vállalkozásokat.

-Ezenkívül tényleg próbáljunk lassítani a vásárlásaink során és esetleg megfigyelni az eddig ártatlannak tűnt dolgokat (reklámok, ajánlatok, visszaszámlálás). Illetve érdeklődni az adott weboldal megbízhatósága iránt.

Összességében láthatjuk ezeknek a sötét mintázatoknak a működését. Természetesen mindig fejlődni és változni fognak, viszont amikor jelen esetben egy szálláshelyet szeretnénk lefoglalni, érdemes feltenni a kérdést, hogy vajon mindig igyekszünk logikusan dönteni a vásárlásnál?

Hozzászólok