Szomorú karácsony, bedöglött a teló

A telefont nem veszi fel a forgalmazó.
Nincs segítség, remény, nincs kinek mondani
A panaszt, a hibát, a kérést bedobni.
A szerviz sem boldogul a gyártó céggel,
Nem lesz már boldog itt senki a termékkel.
Türelmünk elfogyott, a pénzünk is álom.
Oda az ajándék, oda már barátom.

Szomorú karácsony.

Tisztelt Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete!

Kérjük, a segítségüket az alábbi interneten 2021.12.06-án (karácsonyra) vásárolt 106.999.-Ft XIAOMI Remi 10 Pro mobiltelefon ügyében.

Sajnos a cég jelenleg https://intertel.hu/ Big Land Start Kft. 1152 Budapest, Illyés Gyula utca 2-4 06/20-579-1209 info@intertel.hu nem elérhető és sajnos a telefont a Xiaomi szervíz sem tudta megjavítani 4 hónapon belül sem. Többször sürgettük, többször beszéltem az ügyfélszolgálattal, de a szervizre hivatkozva nem tudtak segíteni.

Kérjük, a segítségüket, hogy kihez fordulhatnánk. mert a türelmünk elfogyott. A pénzünk benne áll, és sem új telefont, sem a megjavított telefont, sem a vételárat nem kaptuk vissza.

Várjuk, mielőbbi válaszukat!

Köszönettel:

Ferenc

A Panaszakadémia tanácsa:

Kedves Ferenc!

 

Válaszunk röviden: A kötelező jótállás esetében konkrét határidőkkel számolhatunk, amelyek nagyban megkönnyítik a fogyasztó dolgát.

 

Amennyiben a hiba bejelentésétől számított 30 napon belül nem történt meg a javítás, úgy a vállalkozás köteles a terméket 8 napon belül cserélni vagy a vételárát visszafizetni. Ezt a 151/2003. (IX. 22.) Korm.rendelet 5. § (7) bekezdése írja elő, tehát a jogszabály teljesen egyértelműen fogalmaz.

Ha az abban foglaltaknak a vállalkozás nem tesz eleget, úgy fogyasztóvédelmi jogsértés miatt bejelentést tehetsz az elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóságnál, azaz a lakóhelyed szerinti megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályán. Ezzel egyidejűleg pedig megindíthatsz egy alternatív vitarendezési eljárást is a lakóhelyed szerint illetékes Békéltető Testületnél. Ez ingyenesen áll a fogyasztók rendelkezésére, ugyanakkor hivatalos kereteket biztosít a felek közötti jogvita rendezésére.

A hatósági eljárás a jogsértés kivizsgálására, illetve annak megállapítása esetén a szankcionálásra irányul, míg az alternatív vitarendezés az egyedi jogvita megoldására hivatott.

A Békéltető Testületről és eljárásáról, annak megindításáról az alábbi honlapon találsz részletesebb információkat:

www.bekeltetes.hu

Javasoljuk, hogy az imént leírtakra hívd fel a vállalkozás figyelmét írásban, továbbá kérd a termék cseréjét vagy a vételár visszafizetését egy általad megfelelőnek ítélt pár napos (pl. 5-8 nap) póthatáridőn belül! Akkor azonban, ha a póthatáridő eredménytelenül telik el, mindenképpen tanácsos lenne az említett eljárásokat megindítani.

Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk.

Üdvözlettel:

a Panaszakadémia csapata

Hozzászólok