Tisztelettel: egy átvert vásárló

Ismerik azokat a típusú webshopokat, ahol a termékskála annyira értelmezhetetlenül széles, hogy a kínálat egyetlen közös jellemzője gyakorlatilag az, hogy a megvásárolható dolgok első blikkre vagy nagyon hasznosnak vagy nagyon menőnek tűnnek? Na, a jelen esetben szereplő webshop pont ilyen. Van itt minden, mint a búcsúban: gyémántélező, 4D tetoválás hatású szemöldök, zsebes nadrág és fogzáskesztyű. Nem szokta megérni. Vajon miért vesz valaki inkább itt hajszárítót, mint egy megbízható nagyáruházban?

Üdv

egy interneten rendelt termék miatt szeretnék panaszt tenni.

A termék amit rendeltem egyeltalán nem tudja azt amit a bemutatása során a forgalmazó reklámoz.A visszaküldése a terméknek 8.000 ft feletti összeg lenne, de maga a termék egy Bpesti raktárból értkezett. A terméket Szlovéniába kellene visszaküldenem. NASHOP az oldal neve a telszáma:3618088890 ez tévesztett meg mert ez egy magyar telefonszám amit felhívtam és egy magyar hölggyel beszéltem.A cég ahova vissza kellene küldeni D4WEB.d.o.o.Brezovce 6    1236Trzin Slovenia.

Kérdésem az lenne a terméket szeretném felajánlani fogy.védelmi bevizsgálásra,mert szerintem ebbe a formában veszélyes is. Egy hajszárítóról lenne szó.Kérem jelezzék hová küldhetem hogy ne tudjanak ezek a csalók még több jóhiszemü embert becsapni!! A csomagon rajta lesz a feladó címe és a weboldal címe is.

Tisztelettel egy átvert vásárló

 

A Panaszakadémia tanácsa:

Kedves Panaszos!

A termék biztonságosságával és megfelelőségével kapcsolatos panaszoddal az elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóságot keresheted fel, azaz a lakóhelyed szerinti megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályát. Érdemes lenne tehát a hatósággal felvenni a kapcsolatot!

Akkor azonban, ha a termék vételárát szeretnéd visszakapni, a vállalkozással szemben a termék hibája/hibái okán érvényesítheted a kellékszavatossági igényedet, amikor is a hibás termék visszaszállításának költsége a vállalkozást terheli. Amennyiben viszont e tekintetben nem sikerül megállapodásra jutnod a vállalkozással, javasoljuk, hogy kérd a magyarországi Európai Fogyasztói Központ segítségét ügyed megoldása érdekében, hiszen a Központ kifejezetten a határon átnyúló fogyasztói ügyekre specializált szerv.

A Központ elérhetőségeit és bővebb információkat a következő honlapon találod: www.magyarefk.hu

Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk.

Üdvözlettel:

a Panaszakadémia csapata

 

Hozzászólok