Újabb webshop, újabb tanulság

Érthető szegény Laura elkeseredettsége, hiszen nem kevés pénz fizetett egy törötten és hiányosan érkező termékért, de vajon miért gondolja, hogy a jelenleginél nagyobb baja keletkezik, ha visszaküldi?

Tisztelt Fogyasztó Védelem!

Interneten keresztül vásároltam a holmi boltból. Sajnos sérült törött hiányos árut kaptam negyvenezerforintért. Nem elérhetőek nincs telefonszám. Email cimük van de arra se válaszoltak. Termék vissza küldési cimük van: Mao direkt import kft Bp.1117 Hunyadi János u 162. De nem merem vissza küldeni, mert akkor se termék, se pénz. Mit tudok tenni hogy visszakapjam a pénzemet? Kérem segítsenek.

Köszönettel

Laura

A Panaszakadémia tanácsa:

Kedves Laura!

 

Válaszunk röviden: Bizalmatlanságod érthető, azonban a termék visszaküldése elállás esetén elkerülhetetlen.

 

Sajnos abban az esetben, ha az indokolás nélküli elállási jogoddal szeretnél élni (erre a termék kézhezvételétől számított 14 naptári napod van), úgy elkerülhetetlen részedről a termék visszaküldése. Erre az elállási nyilatkozat közlésétől számított ugyancsak 14 naptári napod van. Amennyiben ezen határidőket elmulasztod, tehát a termék kézhezvételétől számított 14 naptári napon belül nem közlöd az elállási nyilatkozatodat és/vagy ettől kezdve ugyancsak 14 naptári napon belül a terméket nem küldöd vissza, úgy a vállalkozás az ellenérték visszafizetését megtagadhatja. A kétszer 14 napos határidő jogvesztő, azaz a határidő leteltét követően az indokolás nélküli elállási joggal többé nem élhetsz.

Persze, abban az esetben, ha határidőn belül közlöd a nyilatkozatodat és visszaküldöd a terméket, azonban a vállalkozás a második 14 naptári napon belül az ellenértéket nem fizeti vissza, hatósági bejelentésnek van helye. Ezt a lakóhelyed szerinti Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztályán (elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóság) teheted meg. Ugyanitt amiatt is bejelentést tehetsz, ha a vállalkozás panaszkezelési, ügyfélszolgálati mechanizmusának hiányát tapasztalod. Emellett pedig alternatív vitarendezési eljárást is indíthatsz a lakóhelyed szerint illetékes Békéltető Testületnél a pénzed minél hamarabbi visszaszerzése érdekében. Az eljárás díjmentesen áll a rendelkezésedre és hivatalos kereteken belül teszi lehetővé a fogyasztóvédelmi érintettségű problémád rendezését.

A Békéltető Testületről és eljárásáról, annak megindításáról az alábbi honlapon olvashatsz részletesebben:

www.bekeltetes.hu

 

Akkor sincs veszve azonban a helyzeted, ha az indokolás nélküli elállási jogodat már nem gyakorolhatod, jótállási vagy kellékszavatossági igényt (javítás, csere, vételár visszafizetés) érvényesíthetsz a hibás teljesítés okán.

 

Bízunk benne, hogy válaszunkkal a segítségedre lehettünk.

 

Üdvözlettel:

a Panaszakadémia csapata

Hozzászólok